06 October 2010

O&G Posting

CUMA tinggal 16 hari saja lagi untuk habiskan posting OnG di sini..

Harapnya tak kene extend. Bukannya apa, just think positive n go with the flow, rite? Alhamdulillah, logbook dah pass, final assestment dgn Dr Zaridah pun dah pass. Syukur!! Zati dapat 80/100 for written exam. Ada lagi yg terror with highest marks 89/100 ;) Yang penting pass ok..hehehe.

Sekarang cuma menghabiskan masa yg ada di posting ini sebelum masuk Surgery posting. Tak suka la...coz ada org yg Zati BENCIIIII kat posting tu jugak. Asek jadi junior dier jek...nyampahhhsss. Allergic dibuatnya.Nasib badan.
Hopefully saat2 genting ini, takdela terbuat salah pape. I just want to be as neutral as possible.
lET'S r/v all questions dat came out for da exam
1) You are medical officer on call in a district hospital.You saw a patient at antenatal clinic, 46 years old G6P5 AT 36 WEEKS WITH BP 170/100, urine albumin 3+ with nausea. What is the diagnosis n how do you manage her?
2)Outline the management of heart disease in pregnancy during antenatal care as a MO at Klinik Kesihatan
3)You are MO at KK kANGAR , a S/N informed you a 34 y/o Para2 delivered 10 days ago with high grade fever with foul smelling lochia, refused hospital admission. How do you manage her?
4) What is menorrhagia. How do you manage a 40 years old PARA 4 wif menorrhagia
Semuga 22/10/10 adalah hari terakhirku di OnG
TAK SABAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to my beloved hubby: Thanks for always be there for me
day n nite u pray for me
more than i could ever imagine
i wonder how can i survive without you by my side

02 September 2010

My new passion



Fuhhh..





Dah berdebu blog Zati ni yer. Begitu lama tak update, maklumla keje sbg doc agak bz dgn oncall nyer..Nak pulak position sbg HO..hee



Last saturday, Zati join make up class di Perlis



VENUE: kangar



Organizer: Cik CT



Cost: RM150



No time limit



So, malam ni Zati try mekap sendiri. Guna je apa yg ada..hehe

SMOKEY EYES

A lot more to improve : false eyelash, contact lens n nose shading


SMOKEY EYES

Ntahla ok ke tak ni??

btw, Zati akan terus praktis n praktis. Bukan utk org lain sgt, utk suami sendiri jgk ;)

11 April 2010

1st Honeymoon @ Bali ( 9-13 February 2010)


Alhamdulillah.. Zati n hubby berkesempatan honeymoon di Bali. Sementara berada di posting paed, Zati sanggup reserve cuti utk hal ini ;-)



5 hari di Bali cukup memberi memori yg indah buat kami




DAY 1: check in @ hotel in Kuta

Berjalan-jalan sekitar Kuta sambil melawat agensi pelancongan yg bersepah2 di tepi2 jalan n kaki lima.Mula mengatur aktiviti utk 4 hari berikutnya


DAY 2


1) Elephant tour





2)Seawalker experience at Sanur Beach, Bali


3) Romantic CandleLIght dinner at Lembaran Beach




DAY 3


Swim with dolphin


Visit waterfall

see jungle monkey
visit beautiful lake n other places



Sunset dinner cruise






DAY 4


Water sport activity
Banana boat


Visit turtle island










Flying Fish

Snorkelling



Shopping
Day 5: Check out n bertolak pulang













09 April 2010

Wedding Entry 2

Heyyaa












Still in Honeymoon Mood.. ;) so my entry today is about my solemnization on 6 February 2010( 21 Safar 1431H)





Actually a few unexpected things happen before my wedding, but then with Allah's will n best friends support, the event still go on as we planned before






this is my wedding invitation card ;)




wanna see my most important moment in my life? feel free to view my video








video

07 April 2010

Rezeki Kahwin

Alhamdulillah bulan lepas, Zati baru sahaja menang wang tunai n bonus points utk satu peraduan ni ;-) Mungkin ini namanya rezeki kahwin..hehe. Memandai je wat conclusion sendiri.





Memang masyukkkkk



Walaupun nilainya tak seberapa, tapi berbaloi-baloi..kan3

InsyAALLAH kalau ada peraduan lagi, bolehla try naseb lagi..hehe. Teringat pulak menang 3 kali hadiah mingguan Peraduan Kotex last year..

What's next??

26 March 2010

Birthday Present

Hari ini bukan besday Zati..actually it was on 11 Nov Last Yr..tapi.. Last week masa pergi 1 night stay second honeymoon trip to Langkawi, he gave me one gift which was postponed for quite a long time..check it out ;)

Pinky Sony walkman ( DUNNO Y HE THOUGHT ME LOVE PINK)

Me: hAPPY MOOD..eventhough '' A bit" late..huhu..sabar je la kan.. Malas dah nak merajuks!!!..dah biase dah..

To abg, thank u for the gift..

07 March 2010

Happy Birthday Mom

4 mARCH ~ bUFDAY MAK ;)






Balik keje ingat nak wat surprise bawak mak gi makan luar



Sekali Zati yg terkejut



Ada sorang pakcik ni ( yg duk lama dah nak ngorat mak tapi mak tak layan) n wife dia kunun nak bawak mak gi makan malam luar



Sebelum tu zati punyalah reject pelawaan shim ajak dinner sekali semata-mata nak spend time untuk mak









huhu









(T T)









maka keciwalah dakuu







terus majukssss dgn mak ( tak mo kwn )..ehehe




then Zati call shim n ajak shim keluar, sengaja balik umah lambat..huhu. (majuks kunun)




Tapi sebelum balik tu, sempat gak singgah Secret Recipe belikan kek Choc Indulgence yg yummylicious tu..hehe

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""'

Bila balik jek....

Mak bukan main laju je gi bersiap bila cakap nak bergambar..sampaikan penat den menunggu die bersiap..ZzZ

i LOVE TO SEE her smiling face when she got her bufday cake




MOM..

Happy Birthday Mom

i love you..

Your daughter,
Iziati



















21 February 2010

Kasih Seorang Suami

Suatu hari, sewaktu Zati n Azrul baru saja pulang ke hotel setelah selesai membuat aktiviti di luar, terasa benar diri dalam keletihan


Azrul: Syg letih ye? tidolah dulu. Nanti abg kejutkan ye ( sambil mengusap2 dahiku penuh kasih sayang)





Aku hanya mampu mengangguk lemah dan terus tertidur. Sejam selepas itu, bagaikan di awang-awangan aku terdengar Azrul berkata.


''YaAllah, panasnya badan syg.. syg demam ni.. ''

Azrul bingkas mengambil tuala kecil yang dibasahkan terlebih dahulu lalu mengelap2 dahiku.
Aku tersentuh.



''Sayang lapar tak? Ni abg ada belikan makanan. Makan meh, nanti nak makan ubat''.



Azrul membantu aku untuk duduk. Bagaikan melayan seorang bayi , Azrul menyuap nasi ke mulutku. Aku mengunyah perlahan.

''Lepas makan ni, abang bawak sayang jumpa doktor ye?, '' ujar Azrul penuh kerisauan
''Takpelah abg, syg makan panadol je.. Nanti oklah tu..abg jgn risau ye, '' balasku lemah

Selesai makan, Azrul mengulurkan panadol buatku. Aku akur menelan. Alhamdulillah, 2 jam kemudian, badanku mula berpeluh. Suhu badanku tidak sepanas sebelum itu. Walau bagaimanapun, aku masih lemah.
Azrul menyedari niatku ingin mandi, lalu tanpa banyak bicara, dia terus mendukung aku ke bilik air. Satu persatu pakaianku dibuka, lalu dia memandikan aku dengan penuh kasih sayang. Selesai mandi, dia memakaikan pakaian buatku dan menyisir rambutku yang panjang.

Sungguh, isteri mana yang tidakkan terharu dilayan suami sebegini rupa. Menitis air mataku tersentuh dengan perlakuannya. ______________________________________________________________
YaAllah, terima kasih kerana menganugerahkan seorang suami sperti Azrul. Bantulah hambaMu yg lemah ini untuk menjadi isteri yang melebihkan suamiku dalam segala perkara. Bahagiakanlah kami di dunia dan akhirat
Coretan yang tidak seberapa ini hanyalah sekadar catatan kenangan buatku agar aku tidak lupa betapa Azrul tulus menyintaiku.

20 February 2010

Terima Kasih Semua

Buat semua yang terlibat secara langsung atau tidak untuk majlis pernikahan n kenduri Zati , Zati ucapkan jutaan terima kasih. Semoga Allah membalas semua jasa kalian






My Family (pic agak blur-hp maa)
from left(standing): kak n abg ipar (abg lee) , mak , abg ngah n k.yana, wanie
sitting: k.ita n abg long, anak2 buah n aih (faris)



cc hadiah drpd my best fren awanis ;) tenkiu
yummylicious moist choc cc

CLICK ERE

Buat my bro enol yg create gile2 poem for me..thanks ya ;)
As seasons change,
And days go by,
You're finally getting married,
With your one and only guy. (Yeay!!)

Pity i can't be there, (Sob..Sob..Sob..)
To watch you and your guy,

Looking happy, and shy. (Ahaks)


So all the best,
Is my wish to you, sis,
May God bless,
Your life and his..v(^-^)v

READ MORE ere



my childhood fren.. Siti adiani yg banyak menemaniku selama ini







My best buddy..Shim n Bob ;) time kasih byk2..





Shim: tq atas hadiah bunga telur yg cun tuh..sowwii..tak sempat snap gmbr

Bob: tq coz jd supplier inai dr mekah ;)

;

;

;

dan buat semua yg tak tersenarai di sini..jgn kecil hati..Terima kasih atas segalanya















19 February 2010

My Wedding Entry



Alhamdulillah..


Akad nikah n kenduri di rumah Zati selesai sudah. Skrg masih menunggu gmbr2 drpd official photographers Nur n Hafiz.. tak sabar nyer..hehe




Neway, I still have a few pics taken from Imah Jaafar..tenkiu yer akak sbb sudi share gmbr ni..mmuahhhss





















Do enjoy my pics kay ;) i do appreciate ur comment..


15 February 2010

Coretan Kisah Perkenalan Aku dan Suami

Salam semua..




Dah lama rasanya blog ini terbiar.Banyak jugak peristiwa yang tak terupdate di sini. Ini adalah entry pertama buat Zati setelah bergelar isteri. Alhamdulillah, terasa hati sangat tenang setelah bergelar isteri.
Imbas kembali detik perkenalan Zati dan Azrul
jeng
;
jeng
;
jeng
Sebelum kenal Azrul, Zati pernah bercinta dengan seorang kwn dari sek ren. Mungkin bukan jodoh kami, selalu sgt bergaduh dan pernah putus beberapa kali dlm masa setahun
Akhirnya, akibat terlalu frust dgn si dia yang enggan memberi komitmen dan terasa diri sudah melakukan yg terbaik , Zati nekad untuk tinggalkan dia buat selama2nya. Payah memang payah, apakan daya..rasa cinta itu telah zati semai selama 6 tahun sebelum berani declare.
Sungguh, cinta pertama takkan luput dalam ingatan
Saat itu, Zati sering berdoa pada Allah..
YaALLAH, jauhkanlah dia dari pandangan mataku
Luputkanlah dia dari ingatanku
Bawalah dia jauh ke dada langit
Agar aku tenang tanpanya
serta hindarkanlah aku dari kekecewaan
Zati saat itu perlukan batu loncatan untuk lupakan cinta pertama Zati. Ya, sila jgn pertikaikan tindakan Zati. Tahun 2004 adalah titik perkenalan Zati n Azrul
Perkenalan kami cuma di friendster. Masa tu ramai lelaki yang cuba approach dan ada yang ingin menjadikan Zati isteri. Seperti kawan-kawan lain, Zati cuma melayan dia ala kadar. Tak terlintas di fikiran untuk mempunyai hbgn istimewa. Apatah lagi kenlan di internet, lagilah takleh pakai
Beberapa kali dia cuba msg di fs tapi Zati selalu rasa meluat yg amat nak melayan. Taktahu kenapa. Sampaikan setelah beberapa lama, tiba2 Zati tersentuh membaca msg dr dia yg menunggu lama balasan dr Zati.
Dalam hati terdetik simpati '' eh, budak ni tnggu aku ker?..kesiannyer''..Dek kerana simpati, Zati dengan mudahnya memberi no hp pada dia. Ya, tindakan yg tak pernah zati wat pada mana-mana kenalan internet.
Motif ?
Cuma ingin berbalas-balas miscall saje sbg tanda shbt..takde niat lain. Mungkin jgk kesian
Hari yg sama, Azrul terus sms Zati ( dasar lelaki la kan, pantang dpt no..laju jek)
Masa tu Zati masih dlm lecture hall, dlm hati menyumpah2 sbb diganggu
Apa lagi, diberi alasan ada kelas n siap warning jgn ganggu lagi masa kelas.
Azrul masih tak putus-putus sms
Setiap kali dia sms, Zati akan rs sgt irritated, bengkek je dlm hati n nyesal tak sudah bg no fon.
Ada je alasan Zati bg utk ignore sms dia
Sampaikan Zati terus meletup dek kerana tak tahan diganggu.
Keebetulan masa tu mmg Zati sgt depress dgn cinta pertama, depress dengan study..Semuanya Zati hamburkan marah pd Azrul n secara tak sengaja Zati luahkan semua prob Zati masa tu pd dia dlm keadaan marah
Azrul terkejut, tetapi selepas zati lepaskan semuanya..Zati rasa sedikit lega
Azrul sejak itu masih berkawan dgn zati, mula bertanyakan khabar dan ttg study zati. Dia sentiasa memberi nasihat dan kata-kata semangat. Bagaikan ada sumber energy yg baru, Zati mula bersemangat utk meneruskan kehidupan.
Terima kasih Ya Allah..
pertolongan Mu dtg melalui Azrul
Suatu hari, Azrul meluahkan perasaannya..
Zati terdiam sejenak dan berfikir
Saat itu hanya suatu kisah terlintas di fikiran.. cerpen cinta dan bas..ada di dalam previous post Zati sblm ini.Silah baca untuk lebih memahami reason tindakan zati menerima Azrul.
Tapi zati bukanlah terlalu bodoh untuk terima entah siapa2 lelaki dr kenalan internet. Zati risik2 dulu mcm mana dia semasa dia di sekolah melalui teman2 yang pernah sekelas dgn dia. Mujur ada member dr MRSM balik pulau. Bahkan masa tu, Zati ngaku cuma student nurse. Zati taknak dia terima zati sebab bidang yg zati ceburi ( bohong sunat ker ?)
;
;
;
Zati nekad untuk menerima Azrul meski di hati tiada perasaan cinta.
Hanya satu yg Zati pegang, Lebih baik bersama dgn org yg menyintai kita kerana dia akan lebih menghargai kita bbanding kita bersama dgn org yg kita cintai. Belum tentu org yg kita cintai akan menerima kita seadanya dan melakukan sama seperti apa yang kita lakukan padanya
Sungguh, zati sudah serik dengan pengalaman cinta pertama dulu
detik 21 Ogos 2004 adalah tarikh keramat Zati declare dgn Azrul
Masa tu, rupa dia pun Zati tak tahu..( Zati ni mmg gila kan? ) Zati mmg tak peduli rupa dia mcm mana, hensem tak penting bg Zati asalkan dia mampu menyayangi Zati sepenuh jiwa dan dia membuktikan pd zati perasaan tersebut. Bahkan, Zati ada terniat, kalau dia cacat pun aku terima seadanya.
Sepanjang hubungan selama 6 thn , ternyata dia adalah seorang yg amat baik, penyayang , concern yg amat dgn zati, tak pernah merungut dengan kekurangan zati apatah lagi meninggikan suara, mengejek atau marah pd Zati.
Dia sentiasa akan tunaikan apa jua impian/keinginan zati
Terasa sangat Zati adalah segala2nya bg dia. Sesuatu perasaan yang tak pernah Zati rasa pd cinta pertama dulu. Bangga menjadi cinta pertama dia. Ternyata dia amat matang meski kami sebaya. Terasa diri amat dimanjakan dan bagaikan ditatang bagai minyak yang penuh
Tiap kali exam, dialah org pertama yang akan solat hajat dan mendoakan yg terbaik buat Zati.
Bahkan, tiap kali musibah melanda Zati, dialah orang pertama yang akan risau dan menangis sedangkan Zati tak nangis pun.
Ternyata pilihan Zati tidak salah. Akhirnya hubungan kami dinoktahkan sbg suami isteri yg sah pada 6 Februari 2010.
Dia masih Azrul yg Zati kenal dulu. Tiada yang berubah. Seorang suami yang penyabar sama seperti dulu.Semoga Azrul akan menjadi pemimpin yg terbaik untuk Zati. Zati yakin, seorang suami mampu membuat isterinya jatuh cinta padanya. Itu pegangan Zati.
ABANG..
Sekiranya abg membaca coretan hati syg..
ketahuilah bahwa syg bersyukur di pertemukan dengan abg..
Lagu ini cukup menceritakan semua perasaan terima kasih syg pada abg..
Syg dedicate lagu ini buatmu suamiku..
Because you loved me by celine dion..
Hayatilah setiap bait-bait lirik lagu ini
For all those times you stood by me
For all the truth you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love i found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all
You were my strength when i was weak
You were my voice when i couldn't speak
You were my eyes when i couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when i couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything i am
Because you loved me
You give me wings and made me fly
You touched my hand i could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and i stood tall
I had your love i had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe i Dont know that much
But i know this much is true
I was blessed because i was loved by you
You were my strength when i was weak
You were my voice when i couldn't speak
You were my eyes when i couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when i couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
Im everything i am
Because you loved me
You were always there for me
The tender wind that carried me
Alight in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

10 January 2010

Banner n Streamer







Semalam Iziati berkesempatan tengok design banner n streamer untuk majlis nanti
















Sangat2 berpuas hati..














Inilah hasilnya














ohhh..sungguh teruja...

sengih tak terhingga..

ngeh3



02 January 2010

Happy New Year


2009 SUDAH MELABUHKAN TIRAINYA
2010 mula menjengah muka..
Apa agaknya azam tahun lalu?
Tercapaikah atau terkubur begitu sahaja?
Imbas Kembali azam tahun lepas aku:
:
:
:
:
:
:
:
1) LULUS Professional Exam 3 : Done
2) Able to Swim : Cuma tahu float saja, masih blom mampu berenang tahap yg diinginkan disebabkan tiada kesempatan waktu ke kelas renang
3) Reduce weight to 45 kg:
Cuma mampu menurunkan berat badan drpd 53kg-48 kg...Skrg maintain at 48kg
PENILAIAN: Masih mampu berpuas hati dgn pencapaian yg ada..
AZAM TAHUN NI???
Masih belum terdetik di hati apa2 azam..So just wait n see