19 September 2016

Cuti-cuti Sabah Lagi..

Salam Aidiladha buat semua yang menyambutnya

Macam mana sambutan tahun ini?
Zati macam biasa, terpaksa oncall sehingga 8pagi hari raya pertama tu.

Tapi pagi tu juga naik flight balik kampung suami di Jeram, Selangor
Sebenarnya balik raya + bercuti ke Sabah jua sebab nak habiskan tiket raya tahunan yang company suami bekerja peruntukkan untuk satu keluarga. Lebih baik guna sebelum tamat tempoh.

Disebabkan anak-anak kurang sihat, kami tidak pergi jauh. Sekadar berjalan-jalan di sekitar Kota Kinabalu sahaja.

Trip ke pulau ( Manukan, Sapi, Mamutik ) dah pergi tahun 2011 masa mengandungkan Wafi 6 bulan
Trip ke Kundasang, Ranau dah 2 kali. Kali pertama masa honeymoon, kali kedua bersama mak dan adik perempuan 2014

Kalau ada yang mati akal nak ronda Kota Kinabalu, boleh cuba ke sini pula ya.






Taman Buaya Tuaran( 30 minit dari Kota Kinabalu )

Harga tiket
 DEWASA RM 16

Pelbagai jenis buaya dipamerkan.Bolehlah ajak anak-anak sambil mengajar rupa bentuk sebenar buaya, Manalah tahu, kalau asyik tengok gambar dalam buku sahaja, takut keliru pula dengan biawak..Eh..hehe

Nah bukti kami dah ke sini ya
Gambar buaya sebenar tidak disertakan.



Grand Illusions, Tg Aru
Di sini anda boleh mengisi masa lapang memahami konsep sains mudah seperti graviti dan lain-lain.
Mula-mula macam bosan bila suami ajak, tapi bila masuk seronok pula sebab masa tu kami sekeluarga sahaja yang melawat dan ada part yang mencabar juga seperti mencari jalan keluar. Awas kalau anak anda fobia bilik gelap. Pandai-pandaila pujuk ya.






2 comments:

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

Harga sewa Kereta :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Post a Comment